Bieren van de fles


DKG_2014_Drinken_8_668x275
Palm royale 5,00
Het “Ale” bier gecreëerd voor de 90e verjaardag van PALM- brouwer Alfred Van Roy met een alcoholpercentage van 7,5%. Zijn passie voor de nadrukkelijke gistingsfruitigheid van zijn zelf geselecteerde PALMgisten krijgt in PALM Royale een extreme expressie om royaal van te genieten.

Brugge trippel 5,00
(vat Alc. 8.5% Vol. – fles Alc. 8.7% Vol.)
heeft, met zijn rijke Brugse geschiedenis, een afgerond moutkarakter en een geparfumeerde hoptoets in combinatie met subtiele kruiden. Het geheim van zijn complexe smaak is ‘Gruut’, een historisch Brugs kruidenmengsel. Bier van hoge gisting met nagisting in de fles.
‘s Winters van de tap en in de zomer van de fles.

Steenbrugge dubbel bruin 5,00
(vat Alc. 6.3% Vol. – fles Alc. 6.5% Vol.)
Het Abdijbier STEENBRUGGE Dubbel Bruin (abdij gesticht in 1084 door St. Arnoldus, patrooon der brouwers). Bruin bier met een rondborstige, volle smaak in combinatie met het subtiele Brugse kruidenmengsel (‘Gruut’). Bier van hoge gisting met nagisting. Buiten het seizoen verkrijgbaar van de fles.

Rodenbach 5,00 (tijdelijk niet)
(Alc. 5.2% Vol.) is het uniek VLAAMS ROOD BRUIN Bier, erkend als Traditioneel Streekproduct. De “gemengde” hoofdgisting en de rijping op eikenhouten vaten (foeders) geven haar een zacht- zure smaak en complexe fruitigheid net als wijn. Licht verteerbaar. RODENBACH bestaat uit 3/4 jong en 1/4 gedurende 2 jaar op eik gerijpt bier.

Rodenbach grand cru 5,00
(Alc. 6% Vol.) is het uitzonderlijk VLAAMS ROOD BRUIN Bier, erkend als Traditioneel Streekproduct. De “gemengde” hoofdgisting en de rijping op eikenhouten vaten (foeders) geven haar een zacht-zure smaak en complexe, intense fruitigheid met een zeer lange afdronk net als een Grand Cru wijn. RODENBACH Grand Cru bestaat uit 1/3 jong en 2/3 gedurende 2 jaar op eik gerijpt bier.

Geuze boon 5,00
(Alc. 7% Vol.) Oude geuze-lambiek BOON is een klassieker onder de Belgische bieren. Door de spontane gisting en een rijping van 2 jaar op eiken vaten, bekomt het bier de zeer speciale wijnsmaak die het reeds meer dan 200 jaar kenmerkt. Gebrouwen in Lembeek, het dorp dat aan Lambiek zijn naam gaf.

Kriek boon 5,00
(Alc. 6,5% Vol.) Kriek BOON is een bier van gemengde gisting, bereid uit oude en jonge lambiek van Lembeek gerijpt op eiken vaten. Onze kwaliteit wordt gewaarborgd door het gebruik van uitsluitend echte krieken.

Framboise boon 5,00
(5 Vol. % Alc.) Klassiek rosé fruitbier van spontane gisting, met 250 g/l frambozen die macereren op jonge, op eik gerijpte Lambiek. Het aroma sluit sterk aan bij de geur van jonge rosé wijn, met veel fruit en wat toetsen van hout.
De smaak is droog en fruitig complex, aroma’s van vanille en hout. Mooie zuren en het hoge koolzuurgehalte geven het bier pit.

Duvel 5,00
(8,5 Vol. % Alc.) Duvel is een natuurlijk bier met een subtiele bitterheid, een verfijnd aroma en een uitgesproken hopkarakter. Het aparte brouwproces, dat zo’n 90 dagen duurt, garandeert een pure stijl, een delicate pareling en een aangename alcoholzoete smaak.

La chouffe 5,00
(8 Vol. % Alc.) LA CHOUFFE is een niet gefilterd blond bier, zowel in de fles als in het vat hergist. Het is aangenaam fruitig, gekruid met koriander en een lichte hopsmaak.

Gulpener Korenwolf Rose (tijdelijk niet)
(3,5 Vol. % Alc.) Levendig en uitnodigende rode fruit smaakaanzet met subtiele fruitzuren. De smaakbeleving is volmondig en rijkelijk gevuld met sappige rood zomerfruit nuances. De afdronk is relatief lang met een rijke fris zoete afronding. Op de achtergrond een uiterst bescheiden bitterfinesse.

Bavaria 0.0 alcoholvrij wit bier 3,00
Een witbier zonder alcohol, gebrouwen van tarwemout. Het drankje is van nature troebel, daarom is het goed om de fles, voor het inschenken, eerst te rollen.