Seizoensbieren van de tap


DKG_2014_Drinken_7_668x275
Palm Sauvin tijdelijk niet
Het lichte amberbier is gebrouwen met de kenmerkende PALM mouten en gisten en heeft een toegankelijk alcoholpercentage van 4,6%. Uniek is het gebruik van de verfrissende hopsoort Nelson Sauvin.
Verkrijgbaar vanaf mei.

Palm hop select 4,75
Dit complexe maar gebalanceerde degustatiebier van hoge gisting, met een alcoholgehalte van 6%, is verrijkt met eigen hop uit Steenhuffel. Die zorgt voor het specifieke hoparoma, een perfecte aanvulling voor de banaanachtige fruitigheid en subtiele karameltoets die het bier zijn unieke smaak geven. De hergisting op fles verzekert een fijne pareling en uitstekende bewaring. Verkrijgbaar vanaf augustus.

Steenbrugge abdij bock 4,75
(6,5 Vol. % Alc.) Een met ‘Gruut’ verrijkt bockbier van hoge gisting. Het is een bruin/robijnkleurig seizoensbier met een volmondig moutkarakter en een zoetige afdronk. Uniek is het gebruik van ‘Gruut’, het eeuwenoude subtiele kruidenmengsel uit Brugge. Verkrijgbaar vanaf oktober.

Steenbrugge dubbel bruin 4,75
(vat Alc. 6.3% Vol. – fles Alc. 6.5% Vol.)
Het Abdijbier STEENBRUGGE Dubbel Bruin (abdij gesticht in 1084 door St. Arnoldus, patrooon der brouwers). Bruin bier met een rondborstige, volle smaak in combinatie met het subtiele Brugse kruidenmengsel (‘Gruut’). Bier van hoge gisting met nagisting. Verkrijgbaar vanaf januari.